Откриха недекларирани 1 015 270 евро в товарен автомобил на МП

...
Откриха недекларирани 1 015 270 евро в товарен автомобил на МП
Коментари Харесай

Турски шофьор опита да премине през Лесово с над милион недекларирани евро


Откриха недекларирани 1 015 270 евро в товарен автомобил на МП " Лесово ", оповестиха от Агенция " Митници ".

Камионът с прикачено хладилно полуремарке идва на Министерство на правосъдието " Лесово " на 17.11.2022 година на трасе за изходящи товарни коли към Турция. Превозното средство пътува без товар по маршрут от Нидерландия към Турция.

Шофьорът - турски жител, афишира в зоната за митнически надзор, че няма нищо за обявление. По метода " разбор на риска " чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " селектират транспортното средство за щателна инспекция.

В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват във фабрични кухини към елемента на хладилното полуремарке пачки с евро банкноти от друг номинал, увити с фолио и облепени с тиксо. Установено е, че общата сума укрита валута е в размер на 1 015 270 евро с левова равноценност 1 985 695 лв..



Недекларираната валута за близо 2 милиона лв. е арестувана. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура - Ямбол.

 Снимка: Агенция " Митници "

Действията по следствието не престават. Районна прокуратура - Ямбол притегли към наказателна отговорност турския жител Д.А. Престъпното действие е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР